Kiinteistöjuridiikka

Eivätkö asiat taloyhtiössäsi suju kuin Strömsössä?  Kaipaatko apua asuntokaupassa?
Me autamme.

Olemme erikoistuneet asumiseen ja kiinteistöihin liittyviin juridisiin kysymyksiin ja palvelemme sinua yli 10 vuoden kokemuksella ja tinkimättömällä asenteella. Riidanratkaisu on työtämme, niin neuvottelemalla kuin oikeudenkäynneissä. Kaiken tekemisemme ytimessä on aina päämiehen etu, paras mahdollinen lopputulos.

Asunto- ja kiinteistökauppariidat, ennen kaikkea hometalo- ja kosteusvaurioriidat, vaativat erityisosaamista paitsi juridiikasta myös tuntemusta rakennustekniikasta. Vaikeissa tilanteissa jyvät erottuvat akanoista, ja menestyminen edellyttää kovan luokan osaamista.

Palveluihimme kuuluvat oikeudenkäyntien lisäksi erilaisten sopimusten, asiakirjojen ja asiantuntijalausuntojen laatiminen, yhtiöjärjestysmuutokset, päämiestemme edustaminen yhtiökokouksissa sekä riita-asioiden sovittelu.

Ylivoimaisesti suurin osa hoitamistamme jutuista saadaan ratkaistua sovinnollisesti, joko oikeudenkäynnin ulkopuolella tai tuomioistuinsovittelussa. Aina päämiestä tyydyttävää asianmukaista ratkaisua ei kuitenkaan ole saavutettavissa sovitteluteitse, ja tällöin toimimme päämiehen asiamiehenä oikeudenkäynnissä.

Palvelemme ensisijaisesti taloyhtiöitä, isännöitsijätoimistoja, kiinteistönvälitysliikkeitä sekä yksityishenkilöitä ja yrityksiä. Ota yhteyttä matalla kynnyksellä, mikäli olet oikeudellisen avun tarpeessa. Riitatilanteessa pahinta on epätietoisuuden keskellä eläminen ja asioiden pohtiminen mutu-tuntumalla, yksin ja ilman asiantuntevan ja kokeneen kiinteistölakimiehen tukea. Me autamme.

Yksityishenkilöille

Oranssi tarjoaa asumisen juridiikkaa selkokielellä. Yksityishenkilönä voit kohdata tarpeen oikeudelliselle avulle esimerkiksi ostaessasi tai myydessäsi asuntoa tai kiinteistöä. Myös asuinhuoneiston vuokrauksessa kokeneen kiinteistölakimiehen apu on usein tarpeen, olitpa sitten vuokranantaja tai vuokralainen. Olemme tehneet kynnyksen yhteydenotolle matalaksi.

Asunto- ja kiinteistökauppariidat, ennen kaikkea hometalo- ja kosteusvaurioriidat, vaativat paitsi erityisosaamista juridiikasta myös rakennustekniikan tuntemusta. Vaikeissa tilanteissa jyvät erottuvat akanoista, ja menestyminen edellyttää kovan luokan osaamista ja erikoistumista.

Taloyhtiön osakas taas tarvitsee tyypillisimmin apua asunto-osakeyhtiön toimintaan ja hallintoon liittyvissä kysymyksissä sekä taloyhtiön ja osakkaan välisen kunnossapitovastuun selvittämisessä. Siihen liittyy yllättävän usein epäselvyyttä, vaikka asunto-osakeyhtiölain mukainen vastuunjakosystematiikka on sinänsä lähtökohtaisesti varsin selkeä.

Riitoja voidaan ehkäistä tehokkaasti jo etukäteen, laatimalla tärkeimmät dokumentit huolellisesti ja tekemällä esimerkiksi asuntokauppaan liittyvät lakisääteiset selvitykset asianmukaisesti ja huolellisesti. Ja oikea-aikaisesti. Me autamme.

Asunto- ja kiinteistökauppariidat

Omakotitalon tai asunto-osakkeen kauppa on tavallisesti sekä ostajalle että myyjälle elämän suurin oikeustoimi, jossa ei soisi minkään menevän metsään. Aina kaikki ei kuitenkaan suju kuin valssi kesällä. Mikä silloin eteen?

Lue lisää

Vuokrasuhteeseen liittyvät riidat

Vuokralaisen ja vuokranantajan välille voi syntyä erimielisyyttä esimerkiksi asunnon kunnosta tai muista vuokrasopimuksen ehdoista. Myös kiistat remontin aikaisesta vuokranalennuksesta ovat tavanomaisia. Entä mitä tarkoittaa huoneiston normaali kuluminen? Olitpa vuokralainen tai vuokranantaja, olemme apunasi monessa tilanteessa.

Lue lisää

Riitatilanteet taloyhtiössä osakkaalle

AsOy Strömsössä paistaa tunnetusti aina aurinko ja yhteiselo on harmonista. Pilviä on taivaalla vain harvoin, ja nekin poutapilviä. Mutta miten on asianlaita elävässä elämässä, tavallisessa taloyhtiöarjessa?

Lue lisää

Taloyhtiöille ja yrityksille

Tarjolla vain kovan luokan osaamista. Taloyhtiölle voi tulla tarve lakitoimiston palveluille erilaisissa arjen tilanteissa: kun tarvitaan lainopillista neuvoa yksittäisessä kysymyksessä, sovitaan isosta urakasta tai mikä pahinta, kun asiat ovat jo päässeet kärjistymään ja on jouduttu napit vastakkain osakkaan tai urakoitsijan kanssa. Myös taloyhtiön hallintoon liittyvissä asioissa tarvitaan aika ajoin kokeneen kiinteistölakimiehen tukea.

Yrityksille taas tyypillisesti esimerkiksi toimitilojen hankkiminen on sellainen taloudellisesti merkittävä päätös, jossa kokeneen asiantuntijan apu on rahanarvoista. Lakiasioissa luulo ei ole koskaan tiedon väärti.

Yritysten kiinteistö- ja toimitilariidat

Oletko riitautunut toimitilasi vuokrasuhteessa tai menikö toimitilakiinteistön kauppa pieleen? Hätä ei välttämättä ole tämän näköinen.

Lue lisää

Palvelut kiinteistönvälittäjille

Asunto- tai kiinteistökauppa on tavallisesti ihmiselämän merkittävin yksittäinen oikeustoimi, mutta myös kaupan välittäneellä kiinteistönvälittäjällä on paljon oikeudellista vastuuta harteillaan. Toimistomme avustaa isoja ja pieniä kiinteistönvälitysliikkeitä ja niiden vastaavia hoitajia välittäjän vastuukysymysten ratkomisessa.

Lue lisää

Kiinteistökauppariidat

Päätös kiinteistön tai toimitilojen kaupasta on niin ostajalle kuin myyjällekin merkittävä asia, jonka ei soisi menevän metsään. Elävässä elämässä kaikki ei kuitenkaan mene aina kuten elokuvissa, ja silloin kokeneesta kiinteistölakimiehestä on iso apu tilanteen ratkaisemiseksi.

Lue lisää

Urakkasopimukset

Urakkasopimus urakoitsijan ja tilaajan välillä kannattaa aina laatia huolella, oli kyse isosta tai pienestä remontista. Siitä huolimatta lopputulos ei aina vastaa sitä mistä voidaan katsoa sovitun. Oman mausteensa soppaan tuovat vielä urakkasopimuksissa yleisesti käytetyt vakioehdot YSE 1998 ja KSE 2013. Selkeää, eikö totta?

Lue lisää

Urakkariidat

Urakkariita syntyy tyypillisesti, kun remontti viivästyy tai osapuolet eivät pääse yksimielisyyteen siitä, mitä urakkaan sisältyy. Mitä siis tehdä, kun lattian kaadot on tehty väärin tai suihkukaapin ovi kyllä aukeaa, mutta väärään suuntaan?

Lue lisää

Taloyhtiöiden ja isännöitsijöiden neuvontapalvelut

Kun epäselvään asiaan saa asiantuntevan neuvon heti eikä kahden viikon päästä, välttyy monelta turhalta mutkalta. Hankalatkin asiat on mahdollista saada rokkaamaan, kun apuna on kokenut ja tuttu kiinteistölakimies.

Lue lisää

Riitatilanteet taloyhtiössä

AsOy Strömsössä paistaa tunnetusti aina aurinko ja yhteiselo on harmonista. Pilviä on taivaalla vain harvoin, ja nekin poutapilviä. Mutta miten on asianlaita elävässä elämässä, tavallisessa taloyhtiöarjessa?

Lue lisää

Palvelupaketit:

Asunto- tai kiinteistökaupan reklamaatio alkaen 500 euroa.

Löytyikö kohteesta kaupanteon jälkeen kosteusvaurio tai hometta? Hätä ei ole tämän näköinen.

Lue lisää
Paketti

Tarvitsetko apua asunto- tai kiinteistökaupassa? Olet oikeassa paikassa.

Ota yhteyttä